+ 31 (0)70 - 201 53 31 | info@arcticmarathon.nl

Algemene Voorwaarden

Op alle overeenkomsten aangegaan met Arcticmarathon zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Deze kun je op aanvraag digitaal toegezonden krijgen.

Hierbij nog even de belangrijkste punten op een rijtje:

Boeking, betaling & reisbescheiden

Een overeenkomst komt tot stand nadat het boekingsformulier, dat je kunt vinden nadat je op 'Boek direct' hebt geklikt, is ingevuld en verstuurd naar Arcticmarathon. Nadat de boeking tot stand is gekomen en de betaling is voldaan, zal Arcticmarathon de reservering definitief maken. Let op: Arcticmarathon stuurt de de boekingsbevestiging alleen per email. Je zult deze dus niet per post ontvangen.

Op je factuur staan je gegevens vermeld. Check of deze correct zijn zoals ze in je paspoort staan.
Als er iets niet klopt, geef dat dan zo snel mogelijk door aan Arcticmarathon.

Omdat wij een eigen vliegtuig charteren, ontvang je geen vliegtickets. Op de vertrekdatum staan jouw gegevens op de passagierslijst en dien je bij de check-in op Schiphol jouw paspoort ter legitimatie te tonen.

Wijzigingen na boeking
Als je nog wijzigingen wilt aanbrengen nadat de boeking definitief is, dan zal Arcticmarathon haar best doen om dit te bewerkstelligen. We kunnen echter niets garanderen. Indien nodig zal Arcticmarathon
€ 50,- aan wijzigingskosten doorberekenen, evenals alle eventuele extra kosten die aan Arcticmarathon worden doorbelast. 

Reisdocumenten 
Je bent zelf verantwoordelijk voor het in bezit zijn van de juiste en geldige reisdocumenten. Arcticmarathon kan niet aansprakelijk gesteld worden indien een reis geen doorgang kan vinden door het niet in bezit hebben van de juiste documenten. Voor Svalbard geldt dat je in het bezit moet zijn van een geldig reisdocument (paspoort). Deze dient geldig te zijn tot en met de dag van vertrek. Er zijn geen visumvoorwaarden van toepassing.

Annuleringsvoorwaarden
Indien de reis geannuleerd dient te worden, dien je dit schriftelijk (per post of email) door te geven. Arcticmarathon hanteert hiervoor annuleringsvoorwaarden. 

De algemene annuleringsvoorwaarden zijn als volgt:
• Bij annulering tot de 100e dag (exclusief) voor vertrek: 50% van de reissom.
• Bij annulering vanaf de 100e dag (inclusief) tot de 30e dag (exclusief) voor de vertrekdag: 70% van de reissom.
• Bij annulering vanaf de 30edag (inclusief) tot de 7e dag (exclusief) voor de vertrekdag: 90% van de reissom.
• Bij annulering vanaf de 7e dag (inclusief) voor de vertrekdag en later : 100% van de reissom.

Aansprakelijkheid Arcticmarathon & verantwoordelijkheid reizigers
Arcticmarathon is verantwoordelijk voor het verzorgen van de verschillende onderdelen van de reis. Arcticmarathon is echter niet aansprakelijk voor excursies of activiteiten die je op Spitsbergen zelfstandig onderneemt.
De aansprakelijkheid van Arcticmarathon bedraagt nooit meer dan één maal de reissom. In geval van overmacht kan Arcticmarathon niet aansprakelijk gesteld worden.

Verzekering(en)

ARCTICMARATHON.NL biedt geen annulerings- of reisverzekering aan als optie bij het pakket. Elke deelnemer is zelf geheel verantwoordelijk voor het afsluiten van een reisverzekering die voldoende dekkend is voor de reis die wij aanbieden. (let ook op dekking m.b.t. het lopen van marathon. Niet elke annuleringsverzekering biedt een dekking bij een blessure). ARCTICMARATHON raadt deelnemers ten strengste aan om zich voldoende te verzekeren.

Garantiefonds

ARCTICMARATHON is wettelijk verplicht haar deelnemers een garantiefonds te bieden. Als gespecialiseerde reisorganisatie zijn wij lid van het Garantiefonds Gespecialiseerde Tour Operators (GGTO)

Wij dragen de bijdrage van dit garantiefonds af. Dit betekent dat jij als deelnemer geen extra kosten hebt. 

Klachten 
Als je tijdens je reis problemen ondervindt met (een onderdeel van) de reis, zoals accommodatie of vervoer, dan moet je dit in eerste instantie met de reisbegeleiding opnemen, zodat deze het probleem kan oplossen. 
Als een klacht niet naar tevredenheid is opgelost, dien je deze binnen één maand na terugkeer schriftelijk in te dienen bij Arcticmarathon. Als Arcticmarathon de klacht onverhoopt niet naar tevredenheid kan oplossen, kun je je wenden tot de Geschillencommissie Reizen te Den Haag.

Op alle voorwaarden is het Nederlandse recht van toepassing.

NOOT: Alle gebruikte afbeeldingen en videomateriaal geven een indicatie. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend